Boka tid! Vi finns i Lund & Löberöd.

Hos oss erbjuder vi tandvård som är avsedd att leda till långsiktig tandhälsa. Vi arbetar med allt från kostnadsfri barntandvård till komplicerade implantatbehandlingar.

Boka din tid här

Behandlingar

Din tandläkare i Lund och Löberöd. Här tar vi även emot patienter från Staffanstorp, Lomma, Höör och Hörby. Förutom allmäntandvård har Tandläkare Mats Larsson och medarbetare arbetat med tandimplantat och kontinuerligt vidareutbildat sig under drygt femton år. Vi utför hela implantatbehandlingen på kliniken i Lund och vi använder oss av Nobel Biocares implantatsystem som är det största och mest väletablerade i världen.

 

Nedan beskriver vi närmre våra behandlingar inom implantat, kirurgi och allmäntandvård.

 

Ny röntgenteknik ger större patientsäkerhet

Hos Tandläkare Larsson har vi investerat i den allra senaste röntgentekniken, kallad CBCT. Röntgenmaskinen tar både panoramabilder av hela käken och CT (datortomografi). Detta innebär fördelar både för patientsäkerheten och för att upptäcka sjukdomsförändringar i munnen.


En röntgenspecialist, Gulli Olsson Sandin, är knuten till kliniken och patientens bilder ses över och ett utlåtande lämnas. Det är viktigt med en hög patientsäkerhet och maskinen är en stor tillgång både inför implantatoperationer och avlägsnande av visdomständer 

 

Implantat & kirurgi
Implantat som metod för att ersätta förlorade tänder utvecklades på 60-talet i Sverige av professor Per-Ingvar Brånemark. Metoden har under de senaste tjugo åren utvecklats vidare och är idag ett gängse och mycket säkert sätt att få fullgod tuggförmåga och ett vackert leende. Implantat är en metod som möjliggör fast sittande konstgjorda tänder som ersättning för förlorade tänder. Implantatbehandlingar innefattar alltid först ett kirurgiskt ingrepp

 

Hur går det då till?

  • Implantat består i första hand av en titanskruv som opereras in i käkbenet 
  • Titanskruvarna sitter efter 2-8 månader verkligen benhårt fast och blir ett säkert stöd för de konstgjorda tänderna.  
  • På den fastväxta titanskruven fästes sedan en krona framställd av tandläkaren i samarbete med ett tandtekniskt laboratorium.

 

Du kan och ska känna dig trygg med dina implantattänder
Vi utför alla implantatoperationer på klinken i Lund där vi har lång erfarenhet och ett kontinuerligt flöde av implantatpatienter.  Genom vår stora kunskap och långa erfarenhet är förutsättningarna att vi lyckas med dina implantat optimala.

 

Allmäntandvård
Våra två kliniker i Lund och Löberöd erbjuder självklart också allmäntandvård som exempelvis:

 

  • Årliga kontroller av munhälsan  
  • Akut hjälp vid tandfrakturer och tandinfektioner samt lagningar i composit, rotfyllningar, kron- och brobehandlingar 
  • Framställning av avtagbara proteser 
  • Bettskenor och snarkskenor. 
  • Förebyggande behandlingar som kan bestå av tandstensborttagning, polering och fluorbehandlingar.

 

 

Här träffar du också våra hygienister som informerar om hur du uppnår god munhälsa genom egna insatser och visar dig vilka hjäpmedel det finns samt hur du använder dem på bästa sätt. Tandhygienisten behandlar självklart också de som har början på tandlossningssjukdomar. Sist men inte minst kan vi i samråd med patienten remittera vidare till specialisttandläkare eller läkare så att varje patient kan erbjudas optimal vård.